Etkinlikler

    Bölüm Hakkında

    Bölüm'ümüz derslerinde başarılı olabilmeniz için Anatomi, Histoloji, Biyokimya, Fizyoloji, Patoloji, Klinik Mikrobiyoloji, Parazitoloji başta olmak üzere yeterli bilgi birikimine ihtiyaç duymaktayız. Örneğin süt objesini işlediğimizde yukarıdaki derslerde süt ile ilgili konuları yeniden anlatmak ve kavratmak zorundayız. Daha sonra Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, nihayet Tek Sağlık Konsepti içerisinde Veteriner Halk Sağlığı açısından süt konusu işlenmektedir. Hekimlik eğitimi içerisinde Bölüm'ümüz bir harç görevi de görmekte; önceden edinilmiş bilgilerin akıl süzgecinden yeniden geçirilmesine vesile olmaktadır. 

    Veteriner Hekim adaylarına başta hayvansal gıdalar (et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, balık, yumurta, bal) olmak üzere Gıda Bilimi, Gıda Teknolojisi, Gıda Analizleri, Hijyen ve Sanitasyon, Çiftlikten Çatala Gıda Güvenliği, Tek Sağlık Konsepti, Veteriner Halk Sağlığı, Mezbaha Veteriner Hekimliği, Beslenme ve Sağlık İlişkisi gibi konularda eğitim vermekteyiz. Gıda güvenliği, standartları, teknolojisi ve veteriner halk sağlığı ile ilgili Mevzuat Bilgileri verilmektedir.

    Dördüncü Sınıf'ta "anladım ve yapabilirim" temasıyla temel uygulamalı dersler verilir. Bu sınıfta temel laboratuvar bilgisi ve uygulamaları öğrenilir.

    Beşinci Sınıf'ta "yaparak öğreniyorum" temasıyla hazırlanan  güdümlü araştırma projeleri en fazla 4 kişilik gruplarda yapılarak öğrenilir (intörnlük). Sınıfta en az öğrenci sayısı/4 kadar proje tamamlanması ve bitiş raporunun yazılı ve sözlü olarak sunumunun sınıfta yapılması gerekir.

    Eğitimin sonunda temel öğrenme  seviyesinde %90 ve tüm müfredattan %60  başarı istenmektedir.



    Prof.Dr. MURAT GÜLMEZ
    Güncelleme : 30.12.2020 12:22:47