2020 yılında ilk öğretim üyesi istihdamı sağlanmış olup henüz araştırma laboratuvarı tahsisi yapılmamıştır. Araştırmalar öğrenci laboratuvarında yapılmaktadır.
1. 2021-SİÜVET-02: SİÜ-BAP (14.OOO TL): ENDÜSTRİYEL KIMIZ ÜRETİMİNDE ALTERNATİF METOTLAR GELİŞTİRMEK (2021-2022). Tamamlandı (2022): Gülmez, M; Yıldız Bayhan, K; Üner, S.
2. TRC3_20_FZD_006: DİKA ve SİÜ (55.750, %90 Hibe): SİİRT ÜNİVERSİTESİ MODEL ET VE SÜT ÜRÜNLERİ UYGULAMA TESİSİ-Fizibilite Çalışması (2021-2022). Tamamlandı (2022). Gülmez, M.
3. 2021-SİÜİHT-VET-06: SİÜ-İHTİSAS (250.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI I-Başlangıç araştırmaları (2021-2022). Gülmez, M; Yıldız Bayhan, K; Üner, S.
4. 2022-İHTVET-04: SİÜ-İİHTİSAS (195.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI II-Proses geliştirme (2022-2023). Gülmez, M; Üner, S.; Yıldız Bayhan, K.
5. 1919B012202394: TÜBİTAK 2009-A projesi (6.000 TL): Çiğ, termize ve pastörize inek sütünün Siirt otlu peyniri yapımında kullanılma olanaklarının araştırılması. Dönemi: 2022/1 (2023-2023). Yürütücü Özgenur Dereli (Öğrenci), Danışman Prof. Dr. Murat Gülmez.
6. 2024-SİÜVET-017: SİÜ-BAP Projesi (30.000). Mayalardan karotenoid elde etme ve tereyağı muhafazası üzerine etkilerini araştırma. (2024--- devam ediyor). Gülmez, M; Üner, S.; Yıldız Bayhan, K.